Joomla Business Themes by Web Host

Keputusan Larian SAKTI, 2017 : Pertama, Alfa (456 mata), Kedua, Beta (446 Mata), Ketiga, Sigma (414 Mata) dan Keempat Gama (412 Mata). .......................
  • Terletak berhampiran pusat peranginan Desaru yang tenang dan damai.
  • Dua dekad mendepani cabaran dan mencipta sejarah
  • Gedung ilmu yang melahirkan ramai cerdik pandai yang berdaya saing dan berwawasan
  • Berstatus Sekolah Berprestasi Tinggi, Kementerian Pelajaran Malaysia
  • Salah Sebuah Sekolah Berasrama Penuh yang unggul dan disegani
  • Menerajui dalam pelbagai bidang sama ada kurikulum, kokurikulum mahupun sahsiah.
  • Asrama yang terbilang. Asramaku, Rumahku, Syurgaku.
  • Menjana modal insan yang seimbang dari segi rohani, jasmani dan intelek.
  • Mengharumkan nama negara diperingkat antarabangsa.
  • Meninggalkan seribu satu kenangan yang manis untuk diabadikan

3 Mac 2016 - Seramai 148 pelajar SM Sains Kota Tinggi (SAKTI)  yang telah menduduki Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) menerima keputusan masing-masing. Gred Purata Sekolah berlaku penurunan iaitu dari 1.71 pada tahun 2014  kepada 1.92 pada tahun 2015. Dengan penurunan itu  SAKTI  jatuh ke kedudukan ke 20 di antara Sekolah Berasrama Penuh (SBP), berbanding  kedudukan ke 15 pada tahun 2014. Namun calon cemerlang yang mendapat keseluruhan A meningkat daripada 36 kepada 41 orang berbandinng tahun sebelumnya.

Analisa : Keputusan SPM 2015