You are here
Home > Aktiviti

Program Kitar Semula 2016

9 Mac 2016 - Pelajar SM Sains Kota Tinggi telah mengikuti ceramah sisa pepejal dan pembersihan awam serta pelancaran program kitar semula 2016 peringkat sekolah. Ceramah telah diadakan di Surau Al-Jawahir. "Selamatkan Bumi Kita, Jom Amalkan Kitar Semula !"  

Program Perkongsian Pintar SAKTI- SMK Impian Emas

28 Februari 2016 - Seramai 34 orang pelajar dari SMK Impian Emas, Johor Bahru telah mengikuti Program Perkongsian Pintar di SM Sains Kota Tinggi (SAKTI) pada 28 dan 29 Februari 2016. Para pelajar tersebut mengikuti sesi pengajaran dan pembelajaran di kelas-kelas tingkatan 2 bersama pelajar SAKTI yang lain.

Sambutan Maulidurasul Wilayah KEJORA 2016

<p><strong>20 Februari 2016 -</strong> Seramai 45 orang pelajar sakti telah menyertai Program Ikhtifal Kesenian Islam 2016 semperna sambutan Maulidurasul Wilayah KEJORA. Antara acara yang dipertandingkan ialah sepanduk, perarakan , nasyid dan menjawikan. Kotengen SAKTI telah memenangi naib johan perarakan, tempat ketiga pertandingan nasyid dan saguhati pertandingan tulisan jawi.</p> <p><img src="http://sakti.edu.my/images/2016/maulidurrasul/maulidkejora3.jpg" alt=""

Ekspedisi Pendakian Gunung Panti 2016

20 Februari 2016 - Seramai 34 orang pelajar dari persatuan Pengakap SAKTI menyertai ekspedisi pendakian Gunung Panti, turut serta ekspedisi tersebut tiga orang guru SAKTI iaitu En. Azman bin Isa, En. Saiful Bahari bin Abu Bakar dan Cik Rafidah binti Rahmat.

Program Pengantarabangsaan Pelajar Korea – SAKTI

14 Januari 2016 - Sekumpulan pelajar dari negara Korea telah membuat lawatan selama dua hari, dalam rangka program pengantarabansaan ke SM Sains Kota Tinggi. Dua buah sekolah dari Korea Selatan terlibat iaitu Iribuk Middle School dan Bukil Primary School. Pelajar yang menggikuti rombongan tersebut berusia antara 10 hingga

Top